המייל ששלחתי לתפוצה בשבוע שעבר, על בעלי הדירה שרוצים למכור, גרם לי להרגיש קצת סנטימנטלית. אנחנו גרים פה כבר 5 שנים, מיכאל נולד פה והדירה הזאת גדלה והתפתחה איתנו לאורך כל הדרך. תוך כדי שהסתכלתי בתמונות של הבית מהתקופות השנות, הבנתי שיש 4 דברים שהופכים דירה שכורה לבית שכדאי תמיד להשקיע בהם. כך נוצר הפוסט הזה.
קישוט לקירות
גם בדירה שכורה אנחנו רוצות לכוון את העין, להזכיר לה להסתכל למעלה מדי פעם. את תצטרכי לצבוע את הבית לפני שאת עוזבת גם אם לא תלית תמונות ומדפים. אז אם כבר.. לפחות שתרגישי בבית. בהרבה מקרים גם כשלא מדובר על דירות שכורות, אני שומעת מנשים שהן מחפשות תמונות ולא מוצאות את הדבר המדויק. בינתיים הקירות של הבית שלהן ריקים. אני אישית לא חושבת שיש צורך ברכישת ציורים או תמונות מיוחדים לקירות מסויימים ויותר מאמינה בליקוט של כל מיני תמונות, מראות, ציורים בכל מיני גדלים. שילוב שלהם יכול ליצור אימפקט משמעותי וגמישות כן שנוכל להשתמש בהם ולהתאים אותם לכמה שיותר מקומות בבית.
תאורה
בעייני תאורה באופן כללי ותאורת תקרה היא חובה לא חשוב אם את גרה בבית משלך או בבית שכור.
גם בשביל שנתיים שווה להחליף את מנורות הקבלן ולהשקיע במנורת תקרה שתיצור אווירה ותוסיף אופי לבית. אגב, אני ממליצה לשמור את מנורות הקבלן לרגע שבו תחליטי לעבור ולקחת את המנורות המושקעות שלך איתך. גם אם אין לך תקציב לקנות את המנורות הכי מפונפנות אהיל בד פשוט עדיף על מנורת קבלן בכל רגע נתון.
טקסטיל
כריות, וילונות, שטיחים ושמיכות כל כך משמעותיים לתחושה של בית. טקסטיל מוסיף המון רוך וחום ועניין והכי חשוב, זה אחד הדברים שהכי קל לגוון בהם.
את כריות הפסים יש לי כבר כמעט 15 שנה ואף פעם לא נמאס לי מהן.
פתרונות אחסון
אני שומעת מהרבה לקוחות שהן גרות בדירה שכורה ולכן הן לא משקיעות בקניית פתרונות אחסון. פתרונות אחסון הם הדרך להפוך את הבית לשלך לא חשוב על שם מי הוא רשום ובעייני זאת ההשקעה הכי מוצדקת כי פתרונות אחסון הם לא השקעה פר חדר ואפילו לא פר דירה. כשאנחנו קונות פתרונות אחסון אנחנו רוצות לשאוף שהם יהיו כמה שפחות ספציפיים אלא וורסטיליים כדי שהם יוכלו לשרת אותנו בכל דירה שבה נגור ויתאימו לכל חדר. כלומר, לא לקנות לילד ארון בגדים לילדים, אלא לקנות לילדים ארון בגדים שיתאים גם בגיל מבוגר וגם לחדר שלכם. במקום לקנות כוורת מעוצבת לילדים לקנות כוורת בוגרת יותר שנרגיש בנוח להשתמש בה גם בסלון. בתמונות את יכולה לראות שכוננית הספרים בילי משמשת אצלנו גם לאחסון נעליים וגם למזווה. כשמיכאל נולד עשינו שינויים בארונות בחדר השינה ואז ארונות הפאקס ששימשו לבגדים מקופלים עברו מקום, אחד הפך לארון כניסה והשני הפך לארון של מיכאל.
אם תשאלי אותי, כל השקעה שלנו בבית יכולה להיות ארוכת טווח. כל מה שצריך בשביל זה, זה להפסיק לקנות דברים לחדר ספציפי ולמטרה ספציפית אלא לקנות דברים שיכולים להתאים לכל הבית. באופן הזה את גם יכולה מדי פעם לרענן את החדרים בקלות בלי לקנות שום דבר חדש. פשוט להזיז קצת דברים ממקום למקום.
בהחלט מרשים, פרקטי ונעים.
כל זה נפלא כשהדירה לא עמוסה בחפצים נחוצים שעד היום חוץ מלמיין ולזרוק שוב ושוב לא מצאתי להם פתרון אחר.
לצערי זה הדבר שהכי מטריד אותי וגורם לאווירה לא נעימה למשפחה שהאווירה האנושית / משפחתית בה נעימה, חמה ואוהבת.
הי דליה,
את מדברת על פזרת. הפוסט הספציפי הזה לא עסק בפזרת וארגון עם זאת בבלוג יש המון פוסטים שעוסקים בזה….
מאמר מעניין.
אך עיצוב הקירות באמצעות תמונות הוא פיתרון עיצובי נפלא ולא יקר אשר נותן הרגשה ביתית יותר 🙂
ברור ?